CE-markering verplicht sedert 1.11.2019 voor brandwerende loopdeuren en overheaddeuren

Europa heeft een andere wending gegeven aan de markt van de brandwerende loopdeuren en overheaddeuren. De CE-markering definieert duidelijk de verantwoordelijkheid van de samenstelling van het product in combinatie met de levering en de plaatsing. De vereiste brandwerendheidsduur van brandcompartimenten en hun branddoorgangen varieert in Europa van land tot land. De wijze waarop de brandwerendheid wordt bepaald is voor alle EU landen gelijk. De introductie van de Europese normen en de integratie daarvan in nationale wet- en regelgeving biedt een duidelijke leidraad en zorgt ervoor dat producten niet meer in elk land afzonderlijk, en op basis van (verschillende) nationale normen, ontwikkeld en getest hoeven worden. Al onze producten beantwoorden standaard aan de hoogste Europese eisen op vlak van brandcompartimentering EI1 / EI2 en beschikken tevens over een uitgebreid gamma aan bijkomende technische specificaties die elk binnen hun eigen wetgeving aanvullend werden getest en gecertifieerd. Zij voldoen tevens aan de specifiek Zwitserse wetgeving VKF. Door onze jarenlange ervaring op vlak van brandcompartimentering binnen de Europese markt beschikken wij tevens over specifieke landgebonden certificatie die ons toe laten bovenop de verplichte Europese regelgeving en zijn CE-markering, aanvullend te voldoen aan vele specifieke landgebonden eisen of keurmerken.

 

Deel dit nieuws

Choose your country

By selecting your country you will see local offers and information.
Left Menu Icon